BNR lanseaza o moneda din argint cu tema 100 de ani de la nasterea lui Ion Voicu

BNR lanseaza o moneda din argint cu tema 100 de ani de la nasterea lui Ion Voicu
Monday, 21 August 2023 economie

Banca Nationala a Romaniei lanseaza azi, 21 august 2023, in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema 100 de ani de la nasterea lui Ion Voicu, a anuntat banca centrala.

Aversul monedei prezinta un disc si bratul unui pickup, inscriptia "ROMANIA" in arc de cerc, valoarea nominala "10 LEI", stema Romaniei si anul de emisiune "2023".

Reversul monedei il prezinta pe Ion Voicu cantand la vioara, numele violonistului si anii intre care a trait acesta "1923" si "1997". Monedele din argint vor fi ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de brosuri de prezentare si certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare si certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la nasterea lui Ion Voicu au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Foto: bnr.ro

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.