unioncont.ro Web analytics

Bonificatii fiscale pentru romanii care isi achita darile la stat pana la 30 iunie

Bonificatii fiscale pentru romanii care isi achita darile la stat pana la 30 iunie
Friday, 8 May 2020 Noutati legislative

Romanii care vor achita impozitele sau contributiile pana la data de 30 iunie, noul termen de depunere a declaratiei unice, vor primi bonificatii de pana la 10%. Este vorba despre persoanele cate obtin venituri din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala, agricultura, chirii, castiguri de capital si alte forme de venituri. Anuntul a fost facut de Ministerul Finantelor Publice.

Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finantelor Publice de a acorda bonificatii de pana la 10% tuturor persoanelor care vor plati pana la 30 iunie impozitul pe venit si contributiile sociale aferente veniturilor/castigurilor obtinute in 2019 din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, transferul titlurilor de valoare, agricultura, silvicultura si piscicultura sau din alte categorii de venituri.

Conform MFP, Bonificatia va fi aplicata pentru impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, datorate pentru veniturile realizate in anul 2019, pentru care exista obligatia depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

Persoanele fizice vor primi o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral pana la data 30 iunie 2020 inclusiv.

De asemenea, va fi aplicata o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, pentru depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pana la 30 iunie 2020 inclusiv. Aceasta se acorda numai daca este indeplinita conditia de acordare a bonificatiei pentru plata in termenul anuntat.

"Acordarea bonificatiilor in anul 2020, se efectueaza de catre contribuabil prin inscrierea acesteia in mod distinct in Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice, iar obligatiile fiscale de plata se determina prin diminuarea obligatiilor fiscale datorate cu valoarea bonificatiei.

Bonificatiile se acorda numai prin completarea si depunerea, pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv, noul termen stabilit de Guvern, a Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I. Date privind veniturile realizate - formular actualizat in acord cu noile prevederi, initiala sau rectificativa, in format simplificat, dupa caz", explica reprezentantii MFP.

Termenul initial de depunere era 25 mai. Anul trecut au depus declaratii unice aproape un million de romani.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.