Brexit, final neasteptat: Marea Britanie joaca tare in negocierile cu Uniunea Europeana

Brexit, final neasteptat: Marea Britanie joaca tare in negocierile cu Uniunea Europeana
Monday, 16 January 2017 economie

Reprezentantii Regatului Unit nu au de gand sa adopte o pozitie umila in negocierile Brexit cu UE. Ministrul Finantelor, Philip Hammond, a sublinieze faptul ca Marea Britanie va face totul pentru a-și mentine competitivitatea daca va parasi Uniunea Europeana fara a obtine accesul dorit pe piata unica europeana. Ceea ce inseamna ca Londra ia in calcul chiar si transformarea intr-un paradis fiscal si abandonarea modelului european de taxare si de reglementare fiscala.

„Am putea fi fortati sa ne schimbam modelul economic si vom fi nevoiti sa o facem pentru a ne recastiga competitivitatea. Si puteti fi siguri ca vom face tot ce va fi nevoie sa facem", a declarat Hammond , intr-un interviu pentru publicatia germana Welt am Sonntag.

Oficialul englez a lasat sa se inteleaga ca Marea Britanie ar putea scadea taxele și impozitele pentru companiile cu sediul in Insula astfel incat sa isi pastreze competitivitatea in ciuda taxelor vamale europene.

Cu doua zile inaintea unui discurs cheie in care prim-ministrul Theresa May va prezenta planurile guvernului pentru Brexit, Hammond a reiterat ca „mesajul referendumului este acela ca trebuie sa controlam politica de imigratie".

Hammond a mai afirmat ca Marea Britanie nu vrea sa isi inchida complet usile pentru cetatenii UE care vor sa munceasca pe insula.

„Evident avem nevoie de oameni care sa vina si sa munceasca pentru ca economia noastra sa poate functiona in continuare. Insa trebuie sa avem control general", a spus Hammond.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.