unioncont.ro Web analytics

Ce s-a intamplat cu volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul?

Ce s-a intamplat cu volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul?
Friday, 3 September 2021 economie

In primele sapte luni din 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut cu 12,5% atat ca serie bruta, cu 12,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 11% comparativ cu aceeasi perioada din 2020, conform informatiilor oferite de Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit sursei amintite anterior cresterea s-a datorat cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+19,3%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+12,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele sapte luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2020, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 11% datorita cresterii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+18,7%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,6%)si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,5%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iulie 2021, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 6,1%, datorita cresterii inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,6%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,8%) si la vanzarile de produse nealimentare (+2,9%).

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2021, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,1%, datorita cresterii inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,6%). Scaderi s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-1,8%) si la vanzarile de produse nealimentare (-0,7%).

Totodata, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iulie 2021, comparativ cu luna iulie 2020, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 7,6%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+9,4%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,9%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+5,3%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2021, comparativ cu luna iulie 2020, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 8,1%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+11,6%), comertul cu amanuntul al carburantilor 3/4 pentru autovehicule in magazine specializate (+5,6%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5%).

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.