Ce se intampla cu investitiile nete in economia nationala?

Ce se intampla cu investitiile nete in economia nationala?
Monday, 12 September 2022 economie

Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 57251,2 milioane de lei, in primele sase luni ale acestui an, in scadere cu 0,8% fata de intervalul similar din 2021, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

In perioada de referinta, scaderea a fost consemnata in cazul elementelor de structura alte cheltuieli (-15,4%) si al utilajelor (inclusiv mijloace de transport) - minus 4,6%. Pe de alta parte, s-a inregistrat o crestere cu 3,3% a investitiilor nete la elementul de structura lucrari de constructii noi.

Conform datelor INS, in trimestrul II al anului curent investitiile nete realizate in economia nationala au fost de 33019,8 milioane de lei, in scadere cu 1,4%, comparativ cu aceeasi perioada din 2021.

Scaderea a fost determinata, pe elementele de structura, la alte cheltuieli (-16%) si la utilaje (inclusiv mijloace de transport) - de minus 7,6%. In schimb, crestere s-a consemnat doar in cazul lucrarilor de constructii noi, respectiv cu 3,3%.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.