unioncont.ro Web analytics

Ce se intampla cu investitiile nete in economia nationala?

Ce se intampla cu investitiile nete in economia nationala?
luni, 12 septembrie 2022 Economie

Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 57251,2 milioane de lei, in primele sase luni ale acestui an, in scadere cu 0,8% fata de intervalul similar din 2021, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

In perioada de referinta, scaderea a fost consemnata in cazul elementelor de structura alte cheltuieli (-15,4%) si al utilajelor (inclusiv mijloace de transport) - minus 4,6%. Pe de alta parte, s-a inregistrat o crestere cu 3,3% a investitiilor nete la elementul de structura lucrari de constructii noi.

Conform datelor INS, in trimestrul II al anului curent investitiile nete realizate in economia nationala au fost de 33019,8 milioane de lei, in scadere cu 1,4%, comparativ cu aceeasi perioada din 2021.

Scaderea a fost determinata, pe elementele de structura, la alte cheltuieli (-16%) si la utilaje (inclusiv mijloace de transport) - de minus 7,6%. In schimb, crestere s-a consemnat doar in cazul lucrarilor de constructii noi, respectiv cu 3,3%.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.