Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, rezultate pozitive

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, rezultate pozitive
Friday, 3 March 2017 economie

In ianuarie 2017 cu 6,4%, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 6,4% comparativ cu aceeasi perioada din 2016. Totusi, in raport cu decembrie 2016, cifrele arata o scadere de 24,9%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

„Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna ianuarie 2017, comparativ cu luna ianuarie 2016, a inregistrat o crestere cu 6,4% ca urmare a cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+15,5%), vanzarile de produse nealimentare (+5,8%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,6%)", se arata in comunicatul INS.

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat in ianuarie o crestere cu 6,2% fata de luna similara din 2016, ca urmare a avansurilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+12,4%), vanzarile de produse nealimentare (+7,3%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,0%).

„Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 24, 9%, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare (-32,8%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-21,4%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate (- 12,4%)", conform INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedenta a crescut pe ansamblu cu 0,2%, ca urmare a cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+8,8%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,0%).

In perioada mentionata, vanzarile de produse nealimentare s-au redus cu 6,2%.

Sursa: www.insse.ro

Foto: www.insse.ro

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.