Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a urcat cu 6,5%

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a urcat cu 6,5%
Tuesday, 24 January 2023 economie

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, pe serie bruta, cu 6,5%, in primele 11 luni din 2022 fata de perioada similara din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 27,3%, conform Institutului National de Statistica.

In perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 6,5%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: comertul cu autovehicule (+7,8%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+6,0%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,3%).

In perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,5%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2022 a inregistrat o cifra de afaceri cu 27,3% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2021, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+31,7%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+29,3%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+28,3%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+22,1%) si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+21,3%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 29,0% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2021.

Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna noiembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 5,7%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+8,7%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,7%). Scaderi au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (- 5,4%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-1,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 2,1%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna noiembrie 2022, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 5,0%, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-6,4%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-4,2%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-2,2%). Cresteri s-au inregistrat la: activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+1,8%) si activitatile agentiilor turistice si turoperatorilor (+0,8%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2022, fata de luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 0,8%.

Potrivitt sursei citate anterior, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna noiembrie 2022, comparativ cu luna noiembrie 2021, a inregistrat o crestere cu 17,3%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+27,4%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+9,1%). Scaderi s-au inregistrat la: comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-2,0%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-0,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2022, a inregistrat o crestere cu 16,3% fata de luna noiembrie 2021.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna noiembrie 2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 28,1% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2021, datorita cresterilor inregistrate la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+49,2%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+36,2%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+32,0%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+21,5%) si la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+16,0%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2022, a crescut cu 21,1%, comparativ cu luna noiembrie 2021.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.