unioncont.ro Web analytics

Cifra de afaceri din servicii, trend pozitiv in 2020

Cifra de afaceri din servicii, trend pozitiv in 2020
Thursday, 18 February 2021 economie

In 2020, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor in termeni nominali a crescut ca serie bruta cu 4,2% comparativ cu anul anterior a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

Conform INS, trendul pozitiv s-a datorat cresterilor inregistrate de cifra de afaceri din activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (23,4%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (4,5%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (3,6%) si activitatile de comunicatii (2,1%). Scaderi au inregistrat activitatile de transporturi (1,4%).

In luna decembrie 2020, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor in termeni nominali a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 8,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,9%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in termeni nominali atat ca serie bruta cu 11,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,4%.

Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de intreprindere in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta.

Cifra de afaceri nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.