unioncont.ro Web analytics

CNADNR, mai multi bani din taxe de pod si rovinieta

CNADNR, mai multi bani din taxe de pod si rovinieta
Monday, 5 September 2016 Finante si contabilitate

In prima jumatatea a anului 2016, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a obtinut 719,2 milioane lei (162 milioane euro) din roviniete si taxe de pod. Suma este cu 6,7% mai mare decat decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor trimise de companie la solicitarea News.ro.

Doar din rovinieta CNADNR a incasat in ianuarie-iunie 2016629,9 milioane lei, cu 6,3% mai mult decat in primele sase luni ale anului trecut.

Alti 89,3 milioane lei (20 milioane euro) au fost incasati de companie din taxele de pod, cu 10% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cel mai retanbil pod este cel de la Fetesti, traversat de soferii care merg catre litoral. Acesta a adus CNADNR venituri de 48,5 milioane lei (10,9 milioane euro) in primele sase luni, cu 18% mai mult decat in ianuarie-iunie 2015.

Al doilea pod ca importanta financiara este Giurgiu-Ruse, care a adus companiei venituri de 27,14 milioane lei (6,1 milioane euro) in primul semestru, o suma cu aproape 2% mai mica decat cea din ianuarie-iunie 2015.

Al treilea pod este Giurgeni - Vadu Oii, deschis circulatiei in 1970, situat pe Drumul National 2A (DN2A), care face legatura intre Urziceni si Constanta. Acesta a adus CNADNR 13,6 milioane lei in primele sase luni, cu 7% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Mai putine furturi si distrugeri

Compania a anuntat si scaderea valorii furturilor si distrugerilor inregistrate pe autostrazi.

β€žIn primul semestru al lui 2015 au fost inregistrate furturi si distrugeri in valoare de aproximativ 823.893 lei. Anul acesta. in aceeasi perioada, valoarea furturilor si distrugerilor inrgistrate a scazut la aproximativ 531.097 lei", se arata in raspuns.

Cele mai afectate tronsoane de autostrada ca urmare a furturilor si distrugerilor sunt A1, Bucuresti – Pitesti, si A2, Bucuresti – Lehliu.

Sursa: digi24.ro

Adrian Vaduva

Sursa foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.