unioncont.ro Web analytics

Concediu platit pentru parinti si in vacanta de Pasti

Concediu platit pentru parinti si in vacanta de Pasti
Thursday, 2 April 2020 Noutati legislative

Parintii care isi supravegheaza la domiciliu copiii in varsta de pana la 12 ani dupa instituirea starii de urgenta vor beneficia de zile libere si in timpul vacantelor scolare, a anuntat Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS).

Potrivit MMPS: ā€˛Guvernul a adoptat in acest sens o Ordonanta care modifica art. 1 alin. (1) din HG nr.217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant. Masura era necesara in contextul restrictionarii drastice a circulatiei persoanelor in ultima perioada, printr-o serie de ordonante militare, mai ales a persoanelor varstnice, care, in marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepotilor pe timpul zilei".

In cazul parintilor care beneficiaza, deja, de zilele libere acordate in baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmand sa-i instiinteze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.

Legea privind acordarea unor zile libere parintilor pentru a-si supraveghea copiii atunci cand se inchid scolile in situatii extreme a intrat in vigoare pe data de 17 martie 2020.

Despre aplicarea acestui act normativ, Violeta Alexandru afirma, pe 20 martie, ca niciun copil cu varsta de pana la 12 ani nu trebuie lasat nesupravegheat acasa.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.