Crestere importanta a pretului petrolului intr-o singura zi

Crestere importanta a pretului petrolului intr-o singura zi
Tuesday, 11 October 2016 economie

Intr-o singura zi pretul petrolului a cunoscut o crestere de aproximativ 1%, ajungand aproape de cele mai ridicate niveluri din ultimul an. Investitorii se asteapta ca statele OPEC sa anunte acordul privind limitarea productiei asa ceea ce va duce la reducerea ofertei excedentare in piata, transmite Reuters, potrivit News.ro. Acesta este motivul miscarii in sus a pretului titeiului.

La Londra, cotatia petrolului Brent a urcat cu 64 de centi, ajungand la o valoare de 52,57 dolari pe baril, adica foarte aproape de maximum inregistrat in acest an, care a fost de 52,86 dolari pe baril.

Pe piata din SUA, pretul de referinta al petrolui este de 50,32 dolari pe baril, o crestere de 51 de centi comparativ cu ziua anterioara.

Statele OPEC au convenit recent sa decida cote mai reduse de productie pentru fiecare membru pana la reuniunea oficiala de la sfarsitul lunii noiembrie. Obiectivul este reducerea productiei OPEC la 32,5-33 milioane de barili de petrol pe zi, de la nivelul actual de 33,6 milioane de barili pe zi.

Ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, a declarat luni ca statele OPEC pot ajunge la un acord la viitoarea reuniune a organizatiei.

Adrian Vaduva

Sursa: digi24.ro

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.