Cum pot primii romanii bonificatii din partea Fiscului

Cum pot primii romanii bonificatii din partea Fiscului
Thursday, 14 March 2019 Noutati legislative

Potrivit Codului fiscal, pentru depunerea declaratiei unice online, pana la 31 iulie 2018, cu conditia platii integrale a impozitului si contributiilor pentru 2018 pana la 15 martie 2019, contribuabilii au dreptul la o reducere de 5%. Insa, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta 15 martie 2019 a devenit 31 iulie 2019.

Prelungirea termenului de depunere a declaratiei unice prin ordonanta inseamna ca romanii vor avea mai mult timp sa plateasca darile pentru 2018. Bonificatia de 5% o vor primi, asadar, abia la vara (in cel mai bun caz), conform unei proceduri pe care Fiscul ar fi trebuit sa o puna in dezbatere pana acum, dar care probabil va veni mai tarziu, din moment ce termenul declaratiei a fost amanat.

Toti cei care isi platesc obligatiile pana la sfarsitul lunii iulie vor beneficia de o bonificatie de 5% din impozitul pe venit si din contibutiile sociale datorate pentru anul trecut.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.