Dacian Ciolos impune reguli restrictive la vanzarea de terenuri agricole

Dacian Ciolos impune reguli restrictive la vanzarea de terenuri agricole
Monday, 8 August 2016

Dacian Ciolos a promis ca va folosi „toate mijloacele" pentru a introduce un cadru mai restrictiv pentru vanzarea de terenuri agricole astfel incat sa fie favorizate comunitatile locale.

„Eu am cerut deja, e un grup de lucru inclusiv cu colaboratori de-ai mei de la Cancelarie, cu Ministerul de Finante, cu cativa experti din mediul economic din Romania, care cunosc situatia si vreau sã gasim toate mijloacele prin care vanzarea de terenuri sa se faca in asa fel incat sa fie favorizate comunitatile locale in utilizarea terenurilor", a afirmat Dacian Ciolos.

In opinia sefului Guvernului terenul agricol face parte din patrimoniul national chiar daca are se comercializeaza dupa niste reguli europene.

„Pentru mine, terenul agricol este intr-adevar un bun care se comercializeaza dupa niste reguli europene, dar este si un patrimoniu national, un patrimoniu local pentru comunitatile respective in aceasta situatie", a argumentat Ciolos.

Totodata, premierul a atinut sa sublinieze ca exista si alte state UE introduc reguli, fara sa incalce regulile europene, astfel incat comunitatile locale si mai fermele familiale sa fie cele care beneficiaza in primul rand de terenul agricol.

„Asta e obiectivul nostru. Deci intr-adevar, asa cum fac si alte state membre, respectand regulamentele europene, vreau sa venim cu un cadru mult mai clar si mai restrictiv in ceea ce priveste comercializarea terenurilor, restrictiv pentru cei care vor sa faca specula cu terenul agricol, si conditii mult mai favorabile pentru cei care vor sa il foloseascã pentru dezvoltare locala, la nivelul comunitatilor", a incheiat Ciolos.

Sursa: zf.ro

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.