unioncont.ro Web analytics

Depunerea declaratiilor fiscale, amanata pana de Craciun

Depunerea declaratiilor fiscale, amanata pana de Craciun
Wednesday, 21 October 2020 Noutati legislative

Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, a anuntat ca depunerea declaratiilor fiscale de catre firme va fi amanata pana pe 25 decembrie 2020. In acelasi timp, a subliniat si faptul ca rambursarea TVA cu control ulterior ar putea fi prelungita pana pe 25 ianuarie, 2021.

„Vom avea si la anul costuri legate de aceasta criza si va trebui sa luam masuri prin care sa sustinem sectoare din economie. Va pot spune in premiera ca, deja, am lucrat putin la varianta de Ordonanta de Urgenta care o sa fie aprobata maine pentru amanarea declaratiilor. Vom permite ca, pana la 25 decembrie 2020, sa nu existe penalitati pentru cei care nu reusesc sa plateasca la timp si, in plus, extindem rambursarea TVA cu control ulterior pana in 25 ianuarie (2021 - n. r.), cred. Lasam lucrurile cat mai flexibile, cat mai usoare pentru oameni, pentru companii sa poata functiona in acest mediu dificil. Reducem cu 50% si acea dobanda pe care o percepea statul zilnic celor care aveau intarzieri la plata. Acestea sunt lucruri pe care le-am decis ieri si astazi si vor fi in sedinta de Guvern de maine. Poate pana maine vom veni si cu alte facilitati", a mentionat Citu, la conferinta anuala a Asociatiei Berarii Romaniei.

Cituvorbit si despre socul care a lovit asimetric Romania precum si de masurile de ajutor pentru toate sectoarele, inclusiv pentru HoReCa luate de Guvern

"Socul care a lovit Romania a lovit asimetric. Nu a lovit pe toata lumea la fel. Sunt anumite sectoare din economie, cum este HoReCa, care au fost lovite mai puternic si atunci a fost nevoie de masuri care sa mearga exact pentru acest sector. Aici revin asupra impozitului specific, ceea ce inseamna ca masurile pe care le vom lua in sedinta de Guvern de maine (joi, 22 octombrie - n. r.) efectiv inseamna ca in 2020 sectorul nu trebuie sa plateasca impozit specific. Am prelungit pentru autoritatile locale posibilitatea de a reduce taxele la cladiri (chirii etc.) pana la finalul anului. Masura de ajutor de somaj tehnic se deruleaza pana la finalul anului", a afirmat oficialul.

Impactul masurilor economico-sociale luate de Guvern in acest an se ridica la 7% din PIB a mai anuntat seful finantelor publice.

„Tot pana la finalul anului, cei care au fost inchisi prin decizia autoritatilor pot sa beneficieze de somaj tehnic platit cu bani de la buget si dupa aceea pot sa beneficieze de cei 41,5% sustinere din salariu. Ideea este ca au fost deja masuri luate si sunt discutii in continuare referitor la ce putem sa facem in perioada urmatoare. Eu as vrea sa vad un pic impactul acestor masuri. Deja vorbim de masuri pentru intreaga economie care se ridica la 7% din PIB, masuri pe care le-am luat anul acesta si bani care nu erau in buget la inceputul anului", a subliniat Florin Citu.

Foto: mfinante.gov.ro

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.