Dolarul se tranzactioneaza la valoarea maxima a ultimelor noua luni

Dolarul se tranzactioneaza la valoarea maxima a ultimelor noua luni
Monday, 24 October 2016 economie

Dolarul se afla in aceste zile pe un trend ascendent. Cursul oficial stabilit de Banca Nationala a Romaniei pentru luni, 24 octombrie, este de de 4,1396 lei, in crestere fata de cotatia de vineri de 4,1343 lei. In acest fel, dolarul a atins un nou prag maxim al ultimelor 9 luni.

Aprecierea monedei americane este determinata de faptul ca luni, a inregistrat un nou maxim al ultimelor opt luni fata de un cos de valute, datorat asteptarilor ca Rezerva Federala (FED) a Statelor Unite sa majoreze dobanzile in acest an, anunta profi.

Indicele dolarului, care masoara evolutia monedei americane in raport cu sase valute importante, este in urcare cu 0,1%, la 98,818, dupa ce a atins 98,846, cel mai ridicat nivel de dupa 3 februarie, scrie News.ro.

Vineri, presedintele Fed, Williams, a spus ca „revenirea la cresteri treptate ale dobanzilor, mai degraba mai devreme decat mai tarziu, este justificata".

Comentariile sale s-au adaugat altor declaratii recente ale presedintelui Fed, William Dudley, si vicepresedintelui Fed, Stanley Fischer, care au determinat investitorii sa ia in calcul o majorare a dobanzilor in acest an.

Adrian Vaduva

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.