Donatorii de sange primesc cea mai mare dobanda la titluri de stat Fidelis

Donatorii de sange primesc cea mai mare dobanda la titluri de stat Fidelis
Tuesday, 19 September 2023 economie

Ministerul Finantelor anunta ca pe data de 18 septembrie va fi lansata a treia editie din 2023 a campaniei "Romania are sange de rocker" prin intermediul Programului de titluri de stat Fidelis. Aceasta initiativa vine cu o dobanda atractiva pentru donatori, iar informatia a fost facuta publica de catre Ministerul Finantelor.

Campania "Romania are sange de rocker" a fost initiata de catre Morning Glory si Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti. Perioada in care se va desfasura aceasta a treia editie este intre 18 septembrie si 3 octombrie.

"Alaturi de Razvan Exarhu si Rock FM dam startul unei noi etape din aceasta campanie valoroasa "Romania are sange de rocker, acum si de investitor". Cele doua transe de anul acesta ne-au aratat ca nu suntem doar norocosi sa avem investitori dedicati, ci si cu un suflet mare: 2.300 donatori investitori au investit peste 5 miliarde lei. Succesul editiei este cu adevarat valoros atunci cand este insotit de o grija autentica pentru ceilalti. Aceasta noua transa ofera investitorilor randamente competitive, astfel incat sa puteti sa va gestionati economiile cu incredere si sa contribuiti la finantarea proiectelor si initiativelor noastre privind dezvoltarea economica. De asemenea, comisioanele sunt zero iar castigurile raman neimpozabile", a declarat ministrul Finantelor, Marcel Bolos.

Transa speciala destinata donatorilor de sange se aplica la titlurile de stat denominate in lei, cu o maturitate de un an, si ofera o dobanda competitiva de 7,25%. Acesta este cel mai atractiv randament oferit in cadrul acestei editii.

De asemenea, pentru a facilita participarea donatorilor, pragul minim de subscriere a fost redus semnificativ, de la 5.000 de lei la doar 500 de lei. Aceasta modificare vine in sprijinul celor care au donat sange incepand cu 1 ianuarie 2023.

Aceasta initiativa reprezinta un mod inovator de a recompensa generozitatea donatorilor si de a incuraja donarea de sange, contribuind in acelasi timp la cresterea interesului pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor.

"Se doreste ca si aceasta editie, prin transa dedicata donatorilor, sa contribuie concret la stimularea donarii de sange de catre persoanele fizice, alaturandu-se demersurilor cu aceasta tema derulate la nivel national, local dar si in mediul privat" , conform sursei citate.

Pe langa transa speciala mentionata, noua editie Fidelis, care incepe pe 18 septembrie, va include si emisiunile obisnuite. Acestea constau in titluri de stat denominate in lei, cu scadente de 1 an si 3 ani, oferind dobanzi anuale de 6,25%, respectiv 7,10%. De asemenea, sunt disponibile si titluri de stat denominate in euro, cu scadente de 1 an si 5 ani, si dobanzi anuale de 3,90%, respectiv 5,30%.

Valoarea nominala a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru cea in euro, iar pragul minim de subscriere a fost redus la 5.000 de lei sau 1.000 de euro, facilitand accesul unui numar mai mare de investitori.

Aceste titluri pot fi achizitionate de persoane fizice rezidente sau nerezidente cu varsta peste 18 ani prin intermediul bancilor partenere: BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, B.R.D. - Groupe Societe Generale si Alpha Bank. De mentionat ca in procesul de subscriere nu se aplica comisioane din partea bancilor intermediare, iar veniturile obtinute, fie din dobanzi, fie din castigurile de capital, sunt neimpozabile.

Investitorii care detin titluri de stat Fidelis din emisiunile anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti sumele neridicate la scadenta prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni, consolidand astfel portofoliul lor de investitii.

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.