unioncont.ro Web analytics

Emisiunile Tezaur pot fi cumparate si in luna februarie

Emisiunile Tezaur pot fi cumparate si in luna februarie
Friday, 5 February 2021 economie

Romanii pot achitiona in continuare titluri de stat incepand de luni, 8 februarie 2021. Astfel, Ministerul Finantelor lanseaza trei noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 3 si 5 ani si dobanzi de 3%, 3,30% si 3,45%.

Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate intre 8 - 24 februarie de la unitatile Trezoreriei Statului, intre 8 - 22 februarie prin Compania Nationala Posta Romana pentru mediul rural si 8 - 23 februarie pentru mediul urban prin Compania Nationala Posta Romana, a anuntat MFP.

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. A fost eliminata plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice in cadrul acestor emisiuni.

Conform sursei citate, investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar in perioada de subscriere, iar in cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale ce le atesta calitatea.

Alternativa de economisire a Ministerului Finantelor se bucura de un interes crescut al romanilor, veniturile/castigurile aferente fiind neimpozabile. Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.