Guvernul Romaniei ingheata pretul RCA

Guvernul Romaniei ingheata pretul RCA
Thursday, 15 September 2016 Noutati legislative

Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta inghetarea preturilor la primele de asigurare RCA pe o perioada de sase luni. Masura a fost anuntata chiar de catre seful Guvernului, Dacian Ciolos. Acesta este raspunsul guvernantilor la amenintarea cu proteste publice venita din partea transportatorilor.

„Pentru a rezolva problema pe termen scurt si pentru a da timp institutiilor responsabile sa implementeze acest nou cadru normativ, la propunerea transportatorilor si dupa consultari cu Consiliul Concurentei, vom veni in acest proiect de ordonanta si cu propunerea de a ingheta preturile primelor de asigurari obligatorii pentru o perioada de 6 luni. Pe baza ordonantei, in termen de 30 de zile, ASF va trebui sa vina cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurari, care sa fie pretul de referinta pentru asigurari pe urmatoarele sase luni, pretul de referinta la nivelul caruia sa fie inghetat nivelul pretului pe care il vor plati asiguratorii, in ideea ca in aceste sase luni sa avem tot acest sistem de urmarire a preturilor pus la punct, cu aceste calcule ale pretului de referinta, care sa fie facute publice si care sa constituie, intr-adevar, o referinta pentru cei care fac asigurari, dar si pentru clienti", a explicat Ciolos, la inceputul sedintei de Guvern.

Prim ministrul spera ca prin adoptarea ordonantei in sedinta de miercuri, transportatorii vor renunta la proteste.

„Speram ca prin acest proiect de ordonanta de urgenta sa putem clarifica practic tot ceea ce a ramas in suspans in aceste ultimele luni si ceea ce a dus la masura suprema pe care transportatorii au decis sa o asume, si anume protestul. Speram ca prin acest proiect de ordonanta sa evitam protestele, pe de o parte, si, pe de alta parte, sa cream cadrul normativ imediat pentru ca aceste probleme sa fie rezolvate atat pe termen scurt prin aceasta plafonare-inghetare a preturilor de referinta, dar si pe termen mediu, pe termen lung dand un nou cadru normativ care sa asigure mai multa claritate, mai multa transparenta si mai multa echitate in modul in care se calculeaza aceste prime care sunt obligatorii", a afirmat Ciolos.

Insa transportatorii au anuntat ca nu renunta la protestele nationale daca Executivul nu va face publice valorile la care vor fi inghetate tarifele RCA, au afirmat reprezentantii patronatelor din domeniu.

Sursa: realitatea.net

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva
×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.