unioncont.ro Web analytics

Inca o scadere a rezervelor valutare ale BNR

Inca o scadere a rezervelor valutare ale BNR
Tuesday, 5 June 2018 economie

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) scad pentru a treia luna consecutiv. Astfel, in conturile BNR se mai aflau la finalul lunii mai 33.123 milioane de euro, in scadere cu 416 milioane euro comparativ cu nivelul de la finalul lunii aprilie, conform informatiilor oferite de companie.

In mai au avut loc intrari de 2.184 milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene si altele.

De asemenea, au avut loc iesiri de 2.600 milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

In schimb, rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3.719 milioane de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 mai 2018 au fost de 36.842 milioane de euro, fata de 37.165 milioane de euro la 30 aprilie 2018.

Platile scadente in luna iunie 2018 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 1.698 milioane de euro.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.