unioncont.ro Web analytics

Legea antilene: ce se va intampla cu ajutorul social

Legea antilene: ce se va intampla cu ajutorul social
Friday, 19 August 2016 Noutati legislative

Exista foarte multi patroni care se plang de lipsa fortei de munca, in conditiile in care exista un numar insemnat de romani care sunt asistati social. Acestia din urma prefera un venit la limita subzistentei pe care il primesc din partea statului decat sa se angajeze. Insa situatia aceasta este pe cale sa se schimbe.

Parlamentarii le-au pus gand rau lenesilor. Alesii vor sa sisteze ajutoarele de stat in cazul in care o persoana fara serviu refuza doua oferte consecutive de munca. In acelasi timp, somerii care nu vor participa, dupa o luna de stat acasa, la cursurile organizate de Ministerul Muncii pentru a se reangaja, li se va taia somajul, anunta B1 TV.

Deocamdata aceasta initiativa se aflata in stadiul de proiect, insa odata cu terminarea vacantei parlamentare ar putea fi adoptata de alesi.

Senatorii si deputati considera ca prea multi romani se multumesc sa primeasca o suma mica de bani pentru a sta degeaba decat sa puna osul la munca si sa obtina venituri mai mari. Tocmai de aceea, vor sa schimbe aceasta stare de fapt. Astfel, somerilor care nu vor participa, dupa o luna de stat acasa, la cursurile organizate de Ministerul Muncii, prin Agentiile judetene de formare profesionala, unde li se ofera posibilitatea de a se reangaja, li se va taia somajul.

In cazul in care acestia se duc la cursuri, dar refuza doua oferte consecutive de angajare, vor avea aceeasi soarta precum cei care nu merg deloc.

„Daca acestia se complac in acea stare de somaj si nu merg la cursuri, atunci nu mai merita acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenti, ca sa nu se spuna ca nu vor sa munceasca, dar refuza doua oferte consecutive de munca vor fi si ei scosi de la somaj", a declarat deputatul PMP Petru Movila, potrivit sursei citate.

Politicianul a anuntat ca va depune in septembrie legea in Parlament.

Adrian Vaduva

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.