Masura inedita luata de ANAF: se va aplica pana la finalul anului

Masura inedita luata de ANAF: se va aplica pana la finalul anului
Thursday, 29 September 2016 Taxe si impozite

Agentia Nationala de Administrare Fiscala intra in era digitala. Pentru a fluidiza activitatea ANAF tot mai multe operatiuni se vor desfasura pe online. Dragos Doros, presedintele Agentiei, a anuntat la postul national de televiziune ca pana la finalul acestui an adeverintele de venit, certificatele fiscale si popririle pe conturi vor fi emise electronic. In acest fel, romanii vor avea mai putine drumuri de facut la ANAF in vreme ce agentii fiscali vor avea mai putine hartii de

„Pana la finalul anului, adeverintele de venit, certificatele de atestare fiscala si popririle pe conturi le trecem pe online. Astfel, ne vom degreva si noi, si cetatenii si firmele de multe drumuri si hartii", a explicat Doros.

Anul, ANAF emite in jur de 5,4 milioane de adeverinte de venit pentru prestatii sociale, credite, ceea ce presupune consum mare de timp, energie, hartie pentru agentie dar si pentru contribuabil.

Trecerea in format electronic a popririlor presupune colaborarea cu bancile, iar acest lucru s-a realizat deja ceea ce inseamna ca va fi implementata tot pana la finalul acestui an, a mai spus presedintele ANAF.

„Din pacate, poprirea pe hartie crea dificultati si pentru noi si pentru clienti si pentru banci. Hartia circula greu uneori, pana ajungea la banca banii din cont dispareau. Acum vorbim de o aplicatie electronica, fara interventie umana, care blocheaza un singur cont. Dupa ce se executa creanta, tot aplicatia inchide procedura", a explicat Doros.

Eliminarea adeverintelor de venit si a certificatelor fiscale, precum si poprirea electronica a conturilor sunt prevazute intr-un proiect de act normativ publicat recent de Ministerul Finantelor Publice.

Adrian Vaduva

Sursa: capital.ro

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.