unioncont.ro Web analytics

Moneda de argint cu tema 100 de ani de la infiintarea Operei Romane din Cluj

Moneda de argint cu tema 100 de ani de la infiintarea Operei Romane din Cluj
Thursday, 13 February 2020 economie

Din 17 februarie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) va lansa in circuitul numismatico moneda din argint cu tema „100 de ani de la infiintarea Operei Romane din Cluj".

Potrivit BNR, valoarea nominala va fi de 10 lei. Moneda de argint va avea un diametru de 37 mm, o greutate de 31,103 grame si o forma rotunda cu cant zimtat.

Aversul monedei prezinta imaginea cladirii Operei Romane din Cluj, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala „10 LEI" si anul „2019".

Reversul monedei prezinta imaginea salii de spectacole a Operei Romane din Cluj, inscriptia in arc de cerc „OPERA ROMANA DIN CLUJ" si anul infiintarii acesteia „1919".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 300 monede din argint. Pretul de vanzare, fara TVA, pentru moneda din argint si brosura de prezentare este de 395 lei.

Aceste monede au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Foto: bnr.ro

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.