Noi norme de impozitare pentru frizerii, saloane de coafura si vulcanizari

Noi norme de impozitare pentru frizerii, saloane de coafura si vulcanizari
Monday, 27 March 2017 Taxe si impozite

Pana acum dintre afacerile din sfera serviciilor doar hotelurile si restaurantele sunt impozitate pe suprafata comerciala utila, si nu pe profit, insa lucrurile sunt pe cale sa se schimbe. Astfel, ministrul Turismului, Mircea Dobre a declarat pentru Profit.ro ca si frizeriile, saloanele de coafura sau vulcanizarile auto vor plati impozit pe suprafata comerciala utila.

Initiativa are ca scop penalizarea agentilor economici care declara pierderi si, astfel, nu plateau niciun ban statului. Prin modificarea normelor de impozitare, hotelierii si patronii de restaurante din Romania cinstiti vor plati mai putin, iar statul va lua niste bani si de la ceilalti, care nu plateau impozit din cauza profitului inexistent.

Initiatorul acestui proiect a fost Mircea Dobre, actualul ministru al Turismului. El a declarat acum pentru Profit.ro ca, daca acest impozit specific, introdus la 1 ianuarie, va functiona pentru hoteluri si restaurante, ar putea fi extins si pentru alte tipuri de servicii. "Se poate lansa o discutie pentru a aplica aceasta Lege si pe alte tipuri de servicii. De exemplu, servicii de coafura, frizerie, vulcanizare auto... Lasand la o parte calitatea serviciilor, pe mine ma intereseaza foarte mult partea de combatere a evaziunii fiscale, care este o problema de siguranta nationala", a spus ministrul.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.