Noi scumpiri din 1 aprilie

Noi scumpiri din 1 aprilie
Thursday, 16 February 2017 economie

Aprilie nu aduce doar o crestere a temperaturilor de afara ci si o scumpire a facturilor la utilitati. Astfel, ziua pacalelilor aduce mariri ale preturilor la gaze si energia electrica. Gazele naturale vor costa mai mult cu pana la 10%, iar energia electrica se va scumpi de la jumatatea anului cu cel mult doua procente.

Presedintele ANR a vorbit de o ajustare de 1 - 2% in ceea ce priveste energia electrica incepand cu 1 iulie. Acesta a precizat ca nu se pune inca problema de o crestere a pretului energiei electrice de la 1 aprilie, asa cum au cerut unii furnizori. In primele luni ale anului, pretul energiei pe bursa a inregistrat un maxim istoric de 680 de lei/MWh, de pana de trei ori mai mare decat intr-o perioada normala a acestui an. Acesta ar fi principalul motiv de crestere al pretului energiei electrice.

De asemenea, vom avea o crestere a preturilor gazelor naturale cu pana la 10 procente de la 1 aprilie. Reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei nu stiu in acest moment cat de mare va fi aceasta scumpire.

Sursa: digi24.ro

Foto:pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.