unioncont.ro Web analytics

O noua sectiune pe portalul ANAF. Vezi despre ce este vorba

O noua sectiune pe portalul ANAF. Vezi despre ce este vorba
Tuesday, 6 September 2022 economie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pune la dispozitia institutiilor financiare din Romania o noua sectiune dedicata schimbului automat de informatii in domeniul impozitelor directe, masura fiind luata in vederea facilitarii conformarii cu obligatiile instituite in sarcina institutiilor financiare, a informat ANAF.

Potrivit institutiei, prin intermediul acestei pagini, institutiile financiare din Romania care au obligatia sa aplice normele de raportare si diligenta fiscala in scopul realizarii schimbului de informatii in temeiul instrumentelor juridice de drept international la care tara noastra este parte, au acces la urmatoarele informatii: ghiduri care cuprind aspecte detaliate referitoare la Standardul comun de raportare (SCR) si acordul FATCA; intrebari frecvente si clarificari legate de SCR si acordul FATCA; lista partenerilor pentru schimb automat de informatii cu privire la conturile financiare ale contribuabililor nerezidenti; alte link-uri utile si modele de formulare tip "autocertificare"; date de contact.

Totodata, in conformitate cu cadrul legal aplicabil ANAF mentioneaza ca a publicat listele actualizate cu jurisdictiile participante si cele care fac obiectul raportarii.

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.