Ordonanta lui Iordache, lovitura si pentru economia romaneasca

Ordonanta lui Iordache, lovitura si pentru economia romaneasca
Friday, 3 February 2017 economie

Modul in care Guvernul Grindeanu a ales sa modifice Codul Penal are un efect negativ si asupra economiei romanesti. Leul a inceput sa se devalorizeze, costurile de imprumut cresc, iar dezvoltarea economica incetineste. Si nu doar atat: sunt descurajate investitiile straine din cauza lipsei predictibilitatii in mediul de afaceri.

„Am primit ieri cateva telefoane din partea unor fonduri de investitii internationale care isi aratau ingrijorarea cu privire la ce se intampla in perioada urmatoare pentru ca au din ce in ce mai putina predictibilitate, semnalele nu incurajeaza investitiile pe termen lung. Unul dintre fonduri imi declara ca aveau un buget de 100 de milioane de euro pentru investitii si preluari de companii anul acesta, dar si-au anulat orice proiect de investitie si au pus in stagnare proiectele actuale", a spus Iancu Guda, services director Coface Romania, citat de zf.ro.

De altfel, si antreprenorii romani au luat atitudine ultimile manevre ale Guvernului Grindeanu.

O fundatia formata din antreprenori romani (Romanian Business Leaders -RBL) acuza Guvernul ca legifereaza furtul din bani public si legtimeaza "capitalismul de cumetrie". Si Consiliul Investitorilor Straini atrage atentia Guvernului ca transmite un mesaj negativ investitorilor, iar Romania va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investitii noi.

Reactia investitorilor straini: „Increderea investitorilor in calitatea mediului de afaceri din România ar putea fi pusa sub semnul intrebarii, iar reconstruirea acestei increderi ar presupune un efort suplimentar şi, de asemenea, un interval de timp foarte mare".

Euro a ajuns la cel mai mare nivel de la inceputul anului. 4 lei şi 53 de bani la cursul oficial. Reprezentantii companiilor straine spun ca increderea investitorilor in mediul de afaceri autohton ar putea fi pusa sub semnul intrebarii, iar reconstruirea ei ar presupune un efort suplimentar de durata.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.