unioncont.ro Web analytics

Peste 22.200 locuri de munca disponibile pentru somerii romani

Peste 22.200 locuri de munca disponibile pentru somerii romani
Thursday, 30 December 2021 economie

Un numar de 22.296 de locuri de munca sunt disponibile, miercuri, la nivel national, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agentii economici, anunta ANOFM.

Cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru pozitiile de lucrator comercial (1.321 de locuri de munca), muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor (1.216 locuri de munca), agent de securitate (968), manipulant marfuri (741), muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet (711), agent de vanzari (681), ambalator manual (580), muncitor necalificat in industria confectiilor (551), muncitor necalificat la spargerea si taierea materialelor de constructii (425), operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (421).

Din totalul locurilor de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 1.566 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer in diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/economist in economie generala; functionar administrativ; specialist in domeniul calitatii etc.), iar 5.600 de pozitii sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vanzari, lucrator comercial, muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor, agent de securitate, vanzator etc.).

Alte 6.833 de locuri de munca sunt destinate persoanelor cu studii profesionale (lacatus mecanic, operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice, sudor, sofer autocamion/masina de mare tonaj, montator subansamble etc.), restul de 8.997 locuri de munca fiind destinate persoanelor fara studii sau cu studii primare/gimnaziale (ambalator manual, manipulant marfuri, muncitor necalificat in industria confectiilor, muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet, confectioner cablaje auto etc.).

Baza de date a ANOFM este in dinamica, actualizandu-se in timp real in functie de locurile de munca declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum si de numarul repartitiilor emise in vederea ocuparii.

Pe de alta parte, angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei EURES Romania, 454 locuri de munca vacante, dintre care cele mai multe - 274 - sunt in Germania, pentru pozitiile: operator masini si sisteme (tehnologia de prelucrare a metalelor si a materialelor plastice), muncitor in constructii, maistru in constructii, lucrator in constructii de beton/beton armat, lucrator in productia si prelucrarea sticlei/ fabricarea fibrei de sticla, taietor de carne si lucrator in productie.

In Norvegia sunt disponibile 103 locuri de munca, pentru pozitiile: schelar; electrician; croitor; sofer autobuz; vopsitor auto; vopsitor; vopsitor auto; sofer; agent curatenie; betonist; mecanic auto; tinichigiu carosier auto; vopsitor auto.

Un numar de 40 de locuri de munca sunt oferite in Finlanda, pentru laminatori.

In Estonia sunt disponibile 21 de locuri de munca pentru: mecanic auto; operator la fabricarea nadei de pescuit.

10 locuri de munca sunt disponibile in Slovenia, pentru manipulanti marfuri.

In Polonia sunt disponibile 3 locuri de munca, pentru macelari abator vita, iar doua locuri de munca pentru farmacisti sunt oferite in Franta.

Un loc de munca pentru un tamplar este disponibil in Olanda.

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.