Pretul petrolului scade din nou

Pretul petrolului scade din nou
Wednesday, 22 March 2017 economie

In aceasta saptamana, pretul petrolului a atins minimul ultimelor trei luni chiar daca OPEC s-a straduit sa reducada livrarile. Motivul tine de decizia SUA de a mari productia de titei.

0,8%, cu atat a coborat cotatia petrolului Brent, de referinta la Londra, ajungand la 50,98 dolari pe baril, cel mai scazut nivel atins dupa 30 noiembrie. In sedinta de vineri, petrolul Brent a inchis in declin cu 1,6%, la 51,37 dolari pe baril.

In ceea ce priveste pretul petrolului WTI, de referinta pe piata americana, acesta a scazut cu 0,9%, la 48,04 dolari pe baril, si acesta fiind cel mai redus nivel de dupa 30 noiembrie.

Este cel de-al cincilea declin zilnic consecutiv al petrolului Brent, ceea ce inseamna cea mai lunga evolutie negativa dupa o scadere de sase zile incheiata pe 4 noiembrie anul trecut.

In actuala serie de scaderi zilnice, pretul petrolului Brent s-a redus cu 8,8%, aceasta fiind cea mai slaba performanta consemnata dupa iunie 2016.

Petrolul WTI este pe cale sa scada pentru a sase zi consecutiv, perioada in care cotatia s-a redus cu 9,8%.

Declinul este provocat de cresterea numarului de exploatari active de titei in Statele Unite si de nivelul record atind de stocurile americane, cel mai mare consumator de petrol din lume.

Statele OPEC si alti producatori importanti de petrol, intre care Rusia, au convenit in noiembrie 2016 sa reduca productia de titei cu aproape 1,8 milioane de barili pe zi in prima jumatate a acestui an.

In SUA insa, stocurile de petrol au crescut saptamana trecuta cu 8,2 milioane de barili.

Sursa: digi24.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.