unioncont.ro Web analytics

Preturile productiei industriale, in crestere in ultima luna a lui 2017

Preturile productiei industriale, in crestere in ultima luna a lui 2017
Friday, 2 February 2018 economie

Preturile productiei industriale per total (piata interna plus piata externa) au crescut cu 0,2% in luna decembrie 2017, comparativ luna precedenta. Cresterea este chiar mai importanta fata de decembrie 2016, diferenta dintre cele doua fiind de 3,7%, conform informatiilor oferite de Institutul National de Statistica.

Comparativ cu luna anterioara, cele mai mari cresteri in decembrie 2017, in functie de tipul de industrii au fost inregistrate in cazul industriei prelucratoare (0,7%) si in distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (plus 0,3%).

In schimb, preturile au scazut in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (minus 2%) si in industria extractiva (minus 0,4%), conform sursei citate.

Comparativ cu decembrie 2016, cele mai mari scumpiri au fost in industria extractiva (8,7%) si in industria prelucratoare (4,6%). In productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat preturile au consemnat un declin de 1,2%.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.