unioncont.ro Web analytics

Rezervele valutare BNR au scazut cu 1.357 milioane de euro

Rezervele valutare BNR au scazut cu 1.357 milioane de euro
Wednesday, 4 July 2018 economie

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au ajuns in iunie la 31.766 milioane de euro cu 1.357 milioane de euro mai putin comparativ cu finalul lunii mai, potrivit informatiilor oferite de BNR.

In iunie au avut loc intrari de 2.495 milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv suma neta in valoare nominala de 950 milioane dolari americani rezultata din emisiunea si rascumpararea anticipata partiala a unor euroobligatiuni ale Ministerului Finantelor Publice denominate in dolari americani) si altele.

De asemenea, au avut loc iesiri de 3.852 milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta (inclusiv rambursarea emisiunii de obligatiuni denominata in euro a Ministerului Finantelor Publice, in suma de 1.597 milioane de euro) si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3.583 milioane de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 iunie 2018 au fost de 35,349 miliarde de euro, fata de 36,842 miliarde de euro la 31 mai 2018.

Platile scadente in luna iulie 2018 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 115 milioane euro.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.