unioncont.ro Web analytics

ROBOR la trei luni, o noua valoare record

ROBOR la trei luni, o noua valoare record
Wednesday, 9 May 2018 economie

Indicele ROBOR la trei luni le da tot mai multe batai de cap romanilor. De la inceputul anului cand se situa la 2,05% ROBOR la trei luni a ajuns la 2,73%, o noua valoarea record a ultimelor trei ani si jumatate, conform datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). In functie de acest indice, aflat in continua crestere, se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila.

Din octombrie 2014, 2,73% este valoarea cea mai ridicata inregistrata de ROBOR la trei luni. Pe atunci indicele era stabilit la 2,77% pe an.

De asemenea, a urcat la 2,87% pe an si ROBOR la sase luni, folosit in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, acesta a urcat. In crestere se afla si ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, a carui valoare a ajuns la la 2,91% pe an, de la 2,83% pe an mart. Totodata, iar indicele ROBOR la 12 luni a urcat la 2,96% pe an.

ROBOR reprezinta rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele in lei. Indicele se stabileste zilnic de BNR ca medie aritmetica a cotatiilor practicate de zece banci selectate de Banca Nationala.

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.