Romanii care sunt inregistrati in SPV pot achizitiona online titluri de stat Tezaur

Romanii care sunt inregistrati in SPV pot achizitiona online titluri de stat Tezaur
Monday, 8 August 2022 economie

Romanii pot investi, incepand de azi, luni 8 august, in titlurile de stat Tezaur, cu maturitate de un an si dobanda anuala de 8,25%, conform informatiilor publicate de Ministerul Finantelor.

Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

In luna iulie, persoanele fizice au investit 1,49 miliarde lei in titluri de stat Tezaur.

Titlurile de stat pot fi cumparate online intre 8 si 26 august 2022, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Intre 8 si 29 august 2022 acestea pot fi cumparate de la unitatile Trezoreriei Statului iar in perioada 8 - 26 august 2022 in mediul urban si 8 - 25 august 2022 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

Conform MF, dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

MF mentioneaza ca sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile. Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.