S-a stabilit ziua de start a programului „Rabla”

S-a stabilit ziua de start a programului „Rabla”
Monday, 10 April 2017 economie

Romanii care vor sa-si inlocuiasca autovehiculele vechi cu unele noi prin programele „Rabla'" si „Rabla Plus" mai au putin de asteptat. Astfel, potrivit ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu in jurul datei de 10 mai vor incepe „Rabla'" si „Rabla Plus".

„Ii anunt pe toti romanii care au masina mai veche de 10 ani ca, probabil in jurul datei de 10 mai, vor putea sa acceseze programele 'Rabla' si 'Rabla Plus'. In momentul in care dezbaterea publica este gata, pe data de 24 aprilie, sa fim gata si cu Ghidul, si cu procedura intocmai. Am reusit si chiar ne-am dorit sa lansam deodata ambele programe, atat , cat si , undeva in jurul datei de 10 mai, pentru ca de data aceasta cetatenii sau persoanele juridice care doresc sa-si achizitioneze o masina electrica beneficiaza de o prima de 10.000 de euro si au posibilitatea sa beneficieze si de cei 6.500 de lei care inseamna prima de casare", a anuntat Gavrilescu.

De asemenea, Gratiela Gavrilescu a adaugat ca anul acesta va demara un program destinat masinilor electrice, iar orasul-pilot care ar urma sa beneficieze de o astfel de retea va fi Bucurestiul.

Pentru programul Rabla din acest an, valoarea primei de casare va fi de 6.500 de lei si, in plus, se introduc praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achizitia carora se poate obtine prima de casare, plecand de la 130 g/CO2/km in anul 2017, pana la o valoare de maxim 95 g/CO2/km in anul 2019, conform hidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului.

Sursa: digi24.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.