unioncont.ro Web analytics

S-au publicat procedurile de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante de peste 1.000.000 de lei

S-au publicat procedurile de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante de peste 1.000.000 de lei
Friday, 23 August 2019 Noutati legislative

Romanii cu datorii la stat mai mari sau egale cu suma de un milion lei au motive de bucurie dupa ce Ministerul Finantelor Publice a publicat un proiect de Ordin pentru aprobarea procedurii de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018.

Procedura se aplica debitorilor, persoane juridice de drept public sau privat, care se afla in stare de dificultate financiara si inregistreaza obligatii bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 in cuantum mai mare sau egal cu un milion lei, nestinse pana la data emiterii certificatului de atestare fiscala de catre organul fiscal central, precum si obligatii bugetare accesorii indiferent de cuantumul acestora.

Potrivit proiectului de ordin, obligatiile bugetare care pot face obiectul restructurarii reprezinta sumele de orice fel care se cuvin bugetului general consolidat constand in obligatii fiscale, precum si obligatii bugetare individualizate in titluri executorii emise potrivit legii, existente in evidenta organului fiscal central competent in vederea recuperarii.

Restructurarea obligatiilor bugetare poate fi constituita din una sau mai multe masuri, respectiv: prin inlesniri la plata obligatiilor bugetare; conversia in actiuni a obligatiilor bugetare principale; stingerea obligatiilor bugetare principale prin darea in plata a unor bunuri imobile ale debitorului; anularea unor obligatii bugetare principale.

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.