unioncont.ro Web analytics

Scadere semnificativa a rezervelor valutare ale BNR

Scadere semnificativa a rezervelor valutare ale BNR
Wednesday, 1 March 2017 Finante si contabilitate

In februarie rezervele valutare ale Banca Nationala a Romaniei (BNR) au scazut cu 23 de milioane de euro comparativ cu finalul lunii ianuarie, de la 34.518 milioane euro la 34.495 milioane de euro, conform datelor oferite de Banca Nationala.

In cursul lunii, in visteria BNR au intrat 405 milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si altele. Insa de la rezerva au si iesit 428 de milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, plati din contul Comisiei Europene si altele.

‚ÄěRezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,94 miliarde de euro. Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 28 februarie 2017 au fost de 38,435 miliarde de euro, fata de 38,251 miliarde de euro la 31 ianuarie 2017", se mai arata in comunicat.

Potrivit BNR, platile scadente in luna martie 2017 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 103 milioane de euro.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.