Veste buna pentru romani: vor putea rezilia contractele cu companiile de telefonie mobila fara sa plateasca penalizari

Veste buna pentru romani: vor putea rezilia contractele cu companiile de telefonie mobila fara sa plateasca penalizari
Monday, 14 November 2016 Noutati legislative

Multa vreme in Romania, clientii nemultumiti de calitatea serviciilor oferite de companiile de telefonie mobila nu aveau prea multe sanse sa renunte la contract fara sa plateasca penalizari. Documentele era facute astfel incat clientii sa fie legati de maini si de picioare, singura posibilitate de a scapa era datul in judecata. Insa foarte putini romani faceau acest pas. Acum lucrurile sunt pe cale sa se schimbe.

Contractele de servicii cu firmele de telefonie mobila ar putea avea o perioada de proba in care clientii pot sa renunte fara penalitati la servicii. Asta daca proiectul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) va fi adoptat.

Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, a anuntat ca institutia pe care o conduce soreste ca in contractele telecom sa existe perioada de proba, in care clientii pot sa renunte fara penalitati la servicii:

„Ne gandim ca de anul viitor sa avem o perioada de proba in contractele de servicii care nu implica terminale, sa avem o perioada in care sa poti sa renunti fara penalitati, pentru ca avem destul de multe reclamatii in care utilizatorii din Romania ne spun ca nu au acoperire de la operatorul mobil in locatia unde stau", a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, potrivit zf.ro.

Dezvoltarea telecom trebuie facuta in Romania la preturi mici sustine seful ANCOM: „Acum preturile sunt si mici si mari. Sunt cele mai mici preturi din Europa. Pe de alta parte, daca ne uitam la cat cheltuieste o familie de romani pe telecom lunar, mergem spre 5%, iar ca proportie nu mai sunt chiar asa mici".

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.