Vesti bune pentru parinti! Copiii mici, scosi de la plata intretinerii

Vesti bune pentru parinti! Copiii mici, scosi de la plata intretinerii
Wednesday, 14 September 2016 Noutati legislative

Senatorii considera ca minorii sub trei ani ar trebui sa fie exclusi de la plata cheltuielilor cu intretinerea in cazul calculului facturilor de utilitati ale unei asociatii de proprietari.

Propunerea legislativa prin care copiii sub trei ani sa fie scutiti de la plata cheltuielilor cu intretinerea a fost adoptata in Senatul Romaniei, potrivit Profit.ro.

Insa pentru ca legea sa intre in vigoare trebuie sa fie votata si de catre deputati. Chiar si Guvernul a transmis deja parlamentului ca sustine aceste modificari, cu conditia mentinerii sistemului de penalizari de maximum 0,2% pentru fiecare zi de intarziere la plata facturii de intretinere.

Odata adoptata, asociatiile de locatari pot decide scutirea de la plata cheltuielilor de intretinere pentru copiii cu varsta de pana la trei ani.

De asemenea, termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de prorietari este stabilit la maximum 30 de zile, fata de limita in vigoare care este de 20 de zile.

Adrian Vaduva

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.