unioncont.ro Web analytics

Vin banii pentru actionarii Romgaz

Vin banii pentru actionarii Romgaz
Wednesday, 22 May 2019 Finante si contabilitate

Actionarii Romgaz vor primi dividente in valoare de 4,17 lei pe actiune, conform informatiilor publicate de companie. Banii vor intra in conturile actionarilor incepand cu 24 iunie 2019.

Plata dividendelor 2018 se face cu respectarea reglementarilor actuale privind piata de capital si a prevederilor Hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Romgaz nr.3 din 25 aprilie 2019. Au dreptul sa incaseze dividende actionarii Romgaz inscrisi in Registrul Actionarilor tinut de catre Depozitarul Central la data de inregistrare 31 mai 2019, iar Ex-Data este 30 mai 2019.

Valoarea dividendului brut este 4,17 lei/actiune, impozitul pe dividende aferent fiind retinut la sursa in cota prevazuta de lege. Conform prevederilor Codului Fiscal, cota standard de impozitare a dividendelor este 5%.

Plata dividendelor 2018 este supusa prevederilor generale in materia prescriptiei, fiind prescriptibila in termen de 3 (trei) ani de la data inceperii platii. Ultima zi de plata a dividendelor 2018 este 24 iunie 2022.

Comisioanele percepute de Depozitarul Central si BRD pentru plata dividendelor nete in lei sunt suportate de Romgaz.

Foto: pixabay.com

Adrian vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.