Vin banii pentru fermierii romani

Vin banii pentru fermierii romani
Thursday, 23 February 2017 Finante si contabilitate

Fermierii romani vor primi vineri, 24 februarie, bani ce reprezinta subventiile din sectorul vegetal – Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) a demarat deja procedurile necesare eliberarii acestora.

Ministerul Agriculturii a trasmis ca noul termen este cu patru zile inainte de cel anuntat in urma cu o saptamana de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

APIA a anuntat ca, incepand cu data de 21 februarie, a demarat procesul de autorizare si plata efectiva a ANT 1 (Ajutoare Nationale Tranzitorii in sectorul vegetal pentru culturile amplasate in teren arabil).

Pana in prezent, APIA a autorizati pentru plata subventiilor un numar de 253.071 de fermieri, cu suma totala de 25,5 milioane euro, dupa cum reiese din informatiile date publicitatii de catre institutie.

In februarie, Guvernul a aprobat plafonul pentru anul de plata 2016 care este de 119 milioane de euro pentru 680.000 de fermieri, reprezentand echivalentul a 531,8 milioane de lei, si se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017.

Cuantumul ANT 1 este de 17,72 euro/ha, reprezentand echivalentul a 78,92 lei/ha, iar platile se fac in lei, la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2016.

Sursa: digi24.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.