Programul Tezaur: o oportunitate de investitie sigura pentru romani

Programul Tezaur: o oportunitate de investitie sigura pentru romani
marţi, 16 aprilie 2024 Diverse

Veronica Dutu, expert fiscal si financiar, CEO la UnionContExpert, a detaliat recent pe B1TV noile oportunitati de investitie furnizate de Ministerul de Finante prin relansarea Programului Tezaur. Acesta este conceput pentru a oferi cetatenilor romani sansa de a investi in mod sigur si accesibil.

O noua emisiune in programul Tezaur
„Da, de astazi Ministerul de Finante continua programul Tezaur, care a fost inceput in primavara aceasta," a declarat Dutu. Acest program permite subscrieri pentru titluri de stat cu durate de 1 si 3 ani, accesibile direct de la trezorerie sau prin Posta Romana si online pentru detinatorii de SPV.

Conditii de subscriere si dobanzi
Subscrierile sunt deschise intre 15 aprilie si 10 mai 2024, oferind flexibilitate maxima pentru investitori. „Romanii pot investi in programul Tezaur si 100 de lei, adica sunt sume mici," explica Dutu, evidentiind accesibilitatea programului pentru toate buzunarele.
Dobanzile oferite sunt competitive: „Pentru emisiunile de un an, dobanda este de 6%, mai mica fata de emisiunea anterioara cu 0,1%, deci se observa o usoara descrestere a dobanzii. Pentru emisiunile de trei ani, dobanda este de 6.85%, aici dobanda fiind la fel ca emisiunea din luna martie," detaliaza Dutu.

Beneficii Fiscale si Utilizarea Fondurilor
Unul dintre cele mai atractive aspecte ale Programului Tezaur este statutul fiscal al veniturilor: „Aceste venituri sunt neimpozabile," afirma Dutu, adaugand ca „aceste titluri de stat pot fi o alternativa foarte buna la depozite bancare pentru ca sunt fara risc." Fondurile colectate prin aceasta initiativa sunt destinate finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, indeplinind un rol crucial in managementul financiar national.

Implicatii economice
Investitiile in Programul Tezaur nu doar ca ofera oportunitati de crestere a economiilor personale fara risc, dar contribuie si la stabilitatea economica a Romaniei. „Aceste fonduri obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice," subliniaza Dutu.

O oportunitate accesibila
Unul dintre cele mai atragatoare aspecte ale Programului Tezaur este accesibilitatea acestuia. Cu posibilitatea de a investi sume incepand de la 100 de lei si titluri de stat cu valoare nominala de doar 1 leu, programul este deschis oricarui cetatean major, oferind o metoda simpla si sigura de a economisi.

Programul Tezaur reprezinta o optiune de investitie valoroasa pentru romani, combinand siguranta cu beneficii fiscale atractive. Cu o oferta variata de termeni si dobanzi competitive, acesta se profileaza ca o solutie ideala pentru cei care cauta alternative de economisire sigure si eficiente. Investitiile in titluri de stat nu doar ca aduc beneficii personale investitorilor, dar sprijina si eforturile guvernului de a gestiona finantele publice intr-un mod responsabil.

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.