Reprezentant Fiscal in Romania/ Imputernicit

Reprezentant Fiscal in Romania/ Imputernicit

Furnizam o gama completa de servicii de reprezentare fiscala, asumandu-ne rolul de reprezentant fiscal sau imputernicit in numele clientilor nostri cu privire la obligatiile procedurale legate de taxa pe valoarea adaugata si impozitul pe profit / impozitul pe castigurile de capital, bazandu-ne pe o cunoastere profunda a sistemului fiscal din Romania si o excelenta comunicare cu autoritatile fiscale din tara noastra.Reprezentant fiscal / imputernicit in scopuri de TVA

Ne asumam rolul de reprezentant fiscal sau imputernicit in vederea indeplinirii obligatiilor fiscale legate de TVA in Romania, in numele clientilor nostri din cadrul sau din afara Uniunii Europene, atunci cand activitatea acestora in Romania duce la obligativitatea inregistrarii in scopuri de TVA in tara noastra. Avand in vedere caracterul complex al reglementarilor in materie de TVA in Romania si tinand cont de faptul ca nevoile clientilor nostri sunt adesea foarte specifice, atentia noastra se concentreaza asupra investigarii aspectelor particulare si implementarii unui mod de lucru adaptat necesitatilor fiecarui client in parte. Societatile comerciale stabilite in afara Uniunii Europene care desfasoara activitate in Romania pot fi nevoite sa isi numeasca un reprezentant fiscal, fie pentru a se conforma cerintelor legislatiei romane de a colecta TVA asupra operatiunilor desfasurate sau pentru a obtine o rambursare de TVA in baza procedurii ce implementeaza Directiva a 13-a a Comisiei Europene. Ca regula generala, inregistrarea in scopuri de TVA in Romania, daca este necesara, ar trebui efectuata inainte de inceperea activitatii in Romania. In ceea ce priveste clientii stabiliti in alte state membre ale Uniunii Europene, prin serviciile noastre ii putem asista in inregistrarea directa in scopuri de TVA in Romania.

Serviciile noastre de reprezentare fiscala cuprind si o componenta de asistenta pe parcursul procesului de inregistrare in scopuri de TVA in Romania si respectiv pe parcursul procesului de scoatere din evidenta fiscala, la terminarea activitatii. De asemenea, serviciile noastre cuprind si o gama completa de servicii conexe, privind intocmire a formalitatilor de declarare, plata TVA, tinerea evidentelor cerute de lege in ceea ce priveste taxa pe valoarea adaugata in Romania, asistenta pe parcursul procesului de obtinere a rambursarilor de TVA, corespondenta cu autoritatile fiscale etc.Reprezentant fiscal / imputernicit in scopuri de impozit pe profit si impozit pe castigurile de capital

Ne asumam rolul de imputernicit in numele clientilor nerezidenti care desfasoara activitati in Romania prin intermediul unui sediu permanent, sau care desfasoara tranzactii imobiliare pe piata din Romania sau tranzactioneaza titluri de valoare pe piete reglementate in Romania. Avand in vedere complexitatea si specificul unor astfel de proiecte, de regula recomandam o analiza prealabila si aprofundata a fiecarui proiect in parte, pentru a identifica tratamentul fiscal aplicabil fiecarei situatii specifice din perspectiva legislatiei romane.

Daca exista obligatia de a plati impozit pe castigurile de capital in Romania, spre exemplu in urma tranzactionarii de actiuni detinute in societati comerciale din Romania sau in urma vanzarii de proprietati imobiliare situate in Romania, nerezidentii pot fi obligati, in anumite conditii, sa se inregistreze fiscal in Romania si sa declare si sa plateasca impozitul pe castigurile de capital aferent acestor tranzactii. Noi oferim asistenta clientilor nerezidenti in vederea identificarii, structurarii si optimizarii obligatiilor de plata a impozitului pe castigurile de capital in Romania. Serviciile noastre includ asistenta pe parcursul inregistrarii fiscale in Romania si respectiv a scoaterii din evidenta fiscala, precum si o gama completa de servicii conexe de intocmire a formalitatilor fiscale, cum ar fi depunerea declaratiilor fiscale si a certificatelor de rezidenta fiscala, relationarea cu brokerii si alti intermediari in cadrul acestor tranzactii, corespondenta cu autoritatile fiscale romane, furnizarea instructiunilor de plata a taxelor si asistenta in cadrul unei eventuale cereri de rambursare a taxelor platite in plus.

Ai nevoie de acest seriviciu? Trimite-ne un mesaj!

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.