unioncont.ro Web analytics

31 iulie, ultima zi de depunere a Declaratiei Unice

31 iulie, ultima zi de depunere a Declaratiei Unice
miercuri, 10 iulie 2019 Taxe si impozite

Romanii care realizeaza venituri in tara sau/si din strainatate sunt obligati sa depuna Delaratia Unica. Potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), documentul se depune pana la 31 iulie 2019 fie online, fie prin Posta sau la sediul unitatilor fiscale.

„Prin acest formular se declara, dupa caz: impozitul pe veniturile realizate din Romania sau /si din strainatate in anul 2018; impozitul pe venitul estimat a se realiza din Romania in anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit; venitul estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale pentru anul 2019 si, dupa caz, contributiile sociale datorate in anul fiscal 2018", anunta ANAF.

Declaratia unica se poate depune prin serviciul Spatiul Privat Virtual sau poate fi transmisa ANAF prin intermediul serviciului 'Depunere declaratii', disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat. De asemenea, „Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice" se poate transmite si prin posta sau se poate depune la sediul unitatilor fiscale.

Specialistii ANAF ofera asistenta telefonica, in domeniul fiscal sau IT, la numarul 0314039160, pentru completarea si depunerea declaratiei. In plus, contribuabilii beneficiaza de asistenta si la sediul unitatilor fiscale pentru completarea si depunerea online, utilizand calculatoarele puse la dispozitia contribuabililor special pentru acest scop.

Mai mult, structurile teritoriale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala organizeaza, in intreaga tara, intalniri cu contribuabilii, in cadrul carora se prezinta tematici din domeniul fiscal, inclusiv tematici dedicate campaniei de depunere a Declaratiei unice.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.