unioncont.ro Web analytics

6,16 miliarde de lei, restituite romanilor care au platit taxa auto

6,16 miliarde de lei, restituite romanilor care au platit taxa auto
joi, 12 septembrie 2019 Economie

Romanii care si-au achizitionat autoturisme in anii trecuti si au platit taxa auto si-au recuperat banii.

Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a restituit taxe auto (taxa auto pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu) tuturor contribuabililor romani care au depus documentatii complete, a anuntat ANAF.

Astfel, incepand din 2017 pana in prezent, ANAF a restituit taxe auto in valoare totala de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse si aprobate.

„Mentionam ca, ANAF are in atentie si cererile ale caror documentatii sunt incomplete. Acestea vor fi solutionate, pe masura ce contribuabilii notificati vor transmite catre Agentia Fiscala clarificarile solicitate", conform sursei citate.

Guvernul a aprobat pe 12 iunie suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu 650 de milioane de lei pentru restituirea taxei auto, termenul limita anuntat atunci fiind 30 iunie.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.