unioncont.ro Web analytics

A fost stabilita data limita pentru redirectionarea unei cote din impozit catre ONG

A fost stabilita data limita pentru redirectionarea unei cote din impozit catre ONG
miercuri, 13 mai 2020 Taxe si impozite

Romanii care vor sa redirectioneze sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 catre ONG-uri si alte entitati nonprofit sau unitati de cult pot depune formularele pana la la data de 30 iunie 2020. Este si data limita pana la care poate fi depusa declaratia unica, potrivit Ministerul Finantelor Publice.

"Ca urmare a declansarii pandemiei de coronavirus, Ministerul Finantelor Publice mentioneaza ca a propus prorogarea mai multor termene de declarare si plata a obligatiilor fiscale, iar, in acest context, neintroducerea prorogarii termenului pana la care se depune formularul 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat - ar fi condus la diminuarea fondurilor atrase de entitatile nonprofit si unitatile de cult, precum si pentru acordarea de burse private", conform sursei citate.

Bonificatiile acordate pentru declaratia unica, de pana la 10% din impozitul datorat, nu afecteaza sumele din impozitul pe venit aferent anului 2019 in cazul contribuabililor care dispun asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venit, pe baza declaratiei unice. Astfel, sumele redirectionate vor fi calculate la valoarea impozitului datorat, fara diminuarile oferite de bonificatii.

La inceputul acestui an, Guvernul a aprobat propunerea MFP de a prelungi termenul de depunere a formularului 230 si a declaratiei unice, de la 15 martie pana la data de 25 mai, termen care a fost din nou prelungit pana la data de 30 iunie.

Intrucat, in cursul anului 2019, masura privind sustinerea entitatilor nonprofit, a unitatilor de cult sau pentru acordarea de burse private a fost modificata incepand cu veniturile lunii aprilie 2019 (2% ianuarie - martie; 3,5% aprilie - decembrie), iar persoanele fizice care au optat pentru distribuirea sumelor din impozitul pe venit au utilizat doua formulare, cate unul pentru fiecare perioada, ANAF a publicat in luna martie a acestui an si un formular simplificat, care cuprinde ambele perioade de raportare.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.