unioncont.ro Web analytics

Activele nete ale fondurilor deschise de investitii, crestere de 2,2%

Activele nete ale fondurilor deschise de investitii, crestere de 2,2%
marţi, 27 aprilie 2021 Economie

Activele nete ale fondurilor deschise de investitii locale au inregistrat o crestere de 2,2% in luna martie fata de luna precedenta, situandu-se la o valoare de aproximativ 21,13 miliarde de lei, potrivit unui raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

La finalul lunii martie 2021, activele nete ale ale tuturor categoriilor de fonduri deschise de investitii au inregistrat cresteri fata de luna anterioara, conform datelor publicate de Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), citate in raport.

Totodata, in luna martie 2021, fondurile deschise de obligatiuni si instrumente cu venit fix detin cea mai mare pondere in total active nete aferente fondurilor deschise de investitii (circa 68%), iar categoria 'alte fonduri' detine o cota de piata de aproximativ 19%.

Pe de alta parte, fondurile locale de investitii au inregistrat, in luna martie 2021, subscrieri in valoare de aproximativ 811 milioane de lei, in timp ce valoarea rascumpararilor s-a situat la un nivel de circa 624 milioane de lei. Astfel, in luna martie 2021, valoarea cumulata a intrarilor nete ale fondurilor deschise de investitii din Romania a fost de circa 187 milioane de lei.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.