unioncont.ro Web analytics

Afacerile din comertul cu autovehicule, se afla pe un trend ascendent

Afacerile din comertul cu autovehicule, se afla pe un trend ascendent
marţi, 19 decembrie 2017 Economie

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a crescut in octombrie cu 0,6%, iar cifra de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut cu 0,7% comparativ cu luna precedenta.

In primele zece luni din 2017 volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 11,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,7% fata de perioada similara din 2016, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut datorita majorarilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+47,4%), intretinerea si repararea autovehiculelor (+25,6%), comertul cu autovehicule (+10,5%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+8,2%).

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate afacerile in comertul auto au crescut cu 12,7%.

Afacerile pentru serviciile de piata prestate populatiei au crescut atat ca serie bruta cu 14,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,6%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in primele 10 luni din 2017, a inregistrat o cifra de afaceri cu 14,7% mai mare comparativ cu perioada similara din 2016, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+20,5%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+14,7%), activitatile de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (+9,6%) si de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+9%). Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au scazut cu 17,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 5,5% datorata cresterii inregistrate la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+6,8%), comertul cu autovehicule (+5,9%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+4,5%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 6,3%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna octombrie 2017, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 3,2% datorata scaderilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-8,2%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-6,4%), activitatile de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (-5,6%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-3,9%). Activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au crescut cu 9,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2017 fata de luna precedenta a crescut cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016, a inregistrat o crestere cu 12,5% datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+95,2%), activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+24,7%), comertul cu autovehicule (+15,6%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2017 a inregistrat o crestere cu 10,8% fata de luna octombrie 2016.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna octombrie 2017 a inregistrat o cifra de afaceri cu 19,4% mai mare comparativ cu luna octombrie 2016, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+35,5%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+16,9%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+6,2%) si de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+2,0%). Scaderi au inregistrat serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-25,3%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2017 a crescut cu 22,2% comparativ cu luna octombrie 2016.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.