unioncont.ro Web analytics

Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 20%

Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 20%
marţi, 21 martie 2023 Economie

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023 fata de aceeasi luna a anului trecut. Pe un trend ascendent se afla si serviciile de piata prestate populatiei, care au urcat cu 22,3%, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Statistica.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022, a inregistrat o crestere cu 20%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+30,8%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+17,3%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,5%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 32,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2023, a inregistrat o crestere cu 15,7% fata de luna ianuarie 2022.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna ianuarie 2023, a inregistrat o cifra de afaceri cu 22,3% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2022, datorita cresterilor inregistrate la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+75,5%), activitatile agentiilor turistice si turoperatorilor (+44,6%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+26,2%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+23,6%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+11,7%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2023 a crescut cu 28,4%, comparativ cu luna ianuarie 2022.

Totodata, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 10,3%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-21,6%), comertul cu autovehicule (-12,1%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-7,4%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-5,6%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedenta, a crescut cu 2,2%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna ianuarie 2023, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 7%, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-21,3%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-12%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-11,7%) si la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-3,6%). Activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana a crescut cu 4,3%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2023, fata de luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 6,5%.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.