unioncont.ro Web analytics

AFIR incepe rambursarea cheltuielilor eligibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala

AFIR incepe rambursarea cheltuielilor eligibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala
vineri, 11 ianuarie 2019 Economie

Beneficiatii proiectelor de investitii in agricultura si mediul rural au toate motivele sa se bucure. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca rambursarea cheltuielilor eligibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, se realizeaza fara intreruperi atat pentru beneficiarii privati, cat si pentru cei publici,

Astfel, cererile de plata depuse online la AFIR in vederea rambursarii fondurilor europene vor fi decontate de catre Agentie, ulterior verificarii si autorizarii acestora, urmand acelasi flux procedural ca si in anul anterior.

Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR a anuntat ca banii se afla deja in conturile Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si vor ajunge in curand la cei care au nevoie de ei.

„Toate sumele necesare rambursarii cheltuielilor efectuate de catre beneficiari sunt in acest moment asigurate, banii fiind deja in conturile Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Asadar, Agentia este pregatita sa proceseze in cel mai scurt timp solicitarile de plata pe care le primeste, conditia fiind ca beneficiarii sa respecte instructiunile de plata pe care le au la dispozitie inca de la semnarea contractului", a precizat Chesnoiu.

De la sfarsitul anului 2018, depunerea si autorizarea cererilor de plata se realizeaza online, prin intermediul modulului de plati, disponibil pe portalul www.afir.info. Procesul de simplificare procedurala si de digitizare a actului administrativ, in relatia cu solicitantii de fonduri europene si cu beneficiarii proiectelor finantate prin PNDR 2020, va continua si pe parcursul acestui an, "chiar daca uneori apar anumite sincope in derularea acestui proces complex la care AFIR s-a angajat fara rezerve", sustin reprezentantii agentiei.

AFIR a decontat pana in prezent, pentru proiectele de investitii, plati in valoare de 2,63 miliarde de euro, din care 934 milioane de euro pentru proiecte de utilitate publica si 1,7 miliarde de euro pentru proiecte de investitii in ferme, unitati de procesare a produselor agricole si pomicole, precum si pentru investitii non-agricole in mediul rural.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.