Ajutor pentru firmele mici si mijlocii

Ajutor pentru firmele mici si mijlocii
luni, 28 noiembrie 2016 Noutati legislative

In cadrul proiectului „Bucuresti Start-up" s-a infiintat si un incubator de afaceri. Decizia a fost luata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Astfel, intreprinderile mici si mijlocii nu vor mai plati chirie si nici utilitatile.

Hotararea a fost adoptata cu 34 de voturi pentru, doua voturi impotriva si noua abtineri. Gabriela Firea, primarul general al Bucurestiului, a anuntat ca bugetul proiectului este de cinci milioane de euro si ca datorita lui vor putea fi infiintate 200 de intreprinderi mici si mijlocii care vor genera aproximativ 1.000 de locuri de munca.

Antreprenorii vor fi scutiti de plata chiriei pentru sediul social si pentru sediul de productie, li se vor deconta plata utilitatilor si platile pentru asigurarea serviciilor de contabilitate si consultanta juridica.

Potrivit proiectului aprobat de CGMB IMM-urile vor fi promovate la targuri si expozitii, atat in Romania cat si in strainatate.

Sectiunile antreprenoriale prioritare sunt cele pentru infrumusetarea si dezvoltarea orasului, precum design urban, peisagistica, industrii creative, turism, industrie textila, marketing si publicitate, potrivit primarului general.

Gabriela Firea a declarat ca proiectul va aduce avantaje nu doar antreprenorilor, ci si municipalitatii, pentru ca va beneficia de taxe si impozite.

Sursa: digi24.ro

Foto: pmb.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.